DE SCHOLARSHIP VOOR TALENTVOLLE MBO-STUDENTEN

Het KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS) programma  is een initiatief van KPMG en Stichting StreetPro. Het is een geweldige kans voor (aankomende) mbo-studenten om financiële en persoonlijke ondersteuning te krijgen zodat ze hun droom(-studie) werkelijkheid kunnen maken. Een haalbare uitdaging voor iedereen met de ambitie om te gaan voor wat hij/zij wil.

Voorwaarden
Alleen jongeren die al een mbo-opleiding volgen of van plan zijn te gaan volgen komen in aanmerking voor het KJHS programma. Aan deelname aan het programma zijn geen kosten verbonden, je wordt gevraagd je eigen tijd te investeren. De uiteindelijke winnaar (minimaal 2 jongeren) krijgt een studiebeurs ter waarde van €2.500 per jaar, voor de duur van zijn of haar studie met een maximum van 4 jaar. Dit is deels schoolgeld en deels zakgeld.

Nomineer een talentvolle student!
Jongeren kunnen zichzelf aanmelden, maar als professional mag je zelf ook een potentiële kandidaat voordragen door een aanbeveling te schrijven en het inschrijfformulier samen met deze student in te vullen.

Programma
Gedurende het vijfdaagse KJHS  programma ligt de focus op talent- en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Elk jaar krijgen 20 MBO studenten een Talentontwikkelingsdag aangeboden;  een dag vol vrolijke en serieuze workshops die de deelnemers uitdaagt om hun talenten te laten zien en te werken aan hun ontwikkelpunten. Aan het einde van deze dag worden 8 studenten uitgekozen die naar de finale mogen. Zij krijgen een 3-daagse Empower Survival Camp op een speciale en unieke locatie aangeboden. Actie, avontuur en reflectie zijn kernwoorden die tijdens deze 3 dagen centraal staan.

Uiteindelijk mogen de finalisten zichzelf op de finaledag aan een jury presenteren. De juryleden beslissen uiteindelijk wie daadwerkelijk een beurs krijgt toegekend.

De inschrijving voor de KJHS editie 2020 is inmiddels geopend.

Winnaar KMPG Jan Hommen Scholarship 2019