SPORTACADEMY

HAAL HET BESTE UIT JEZELF

SportAcademy
De SportAcademy is een nieuw initiatief van stichting StreetPro in samenwerking met de Hybrid Performance Academy (HPA). StreetPro biedt met dit unieke programma aan jongeren de kans om de opleiding HPA Fitness trainer A te volgen.
De HPA Fitnessopleiding is een nieuwe fitnessopleiding. Er zijn veel verschillende takken van (kracht)sport. Al deze sporten hebben zo hun voor- en nadelen. De Hybrid Performance Academy heeft verschillende trainingsmethodes ontwikkeld, waarbij aspecten van al deze sporten samenkomen. Hier komt de naam Hybrid Performance vandaan. Een hybride manier van trainen met als focus pijnvrij bewegen.

Ga de uitdaging aan
Ben je tussen de 16 en 23 jaar? Ga je nu niet naar school, dreig je uit te vallen of wil je een andere opleiding gaan doen? Of wil je graag aan het werk maar weet je nog niet precies wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn? Krijg je plezier van sporten? Dan is het programma SportAcademy misschien wel iets voor jou.

Wat ga je doen
Met begeleiding van onze (fitness)docenten en coaches ga je niet alleen aan de slag om je HPA fitnesstrainer A diploma te halen, maar ook om jezelf breder te ontwikkelen. Naast de theorie- en praktijklessen van de fitnessopleiding, krijg je o.a. ook lessen in lifeskills, ondernemerschap en Nederlands.  Daarnaast krijg je een eigen coach die je daar waar nodig ondersteunt. Dit alles om je goed voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Zie het programma hieronder voor meer informatie.

Waarom is dit voor jou interessant
Je kan het beroep van fitness trainer alles behalve saai werk noemen. Je kan bij een sportschool gaan werken, maar ook een eigen bedrijf starten waar je fitnesstrainingen aan groepen geeft of als Personal Trainer 1 op 1 fitnesslessen. Je kan binnen en buiten werken, wat je maar wilt. En je werkt met klanten die allemaal uniek zijn, met verschillende fitnessbehoeften en wensen.

Als fitness trainer kan je levens veranderen. Je helpt en motiveert mensen om hun fitnessdoelen te bereiken. Je ziet de veranderingen bij je klanten. Ze worden zelfverzekerder, eten bewuster, slapen beter, zijn fitter en hebben minder stress. Kortom; ze gaan gezonder leven. En dat allemaal dankzij jou!

Wat verwachten wij van jou
We bieden je met de HPA Fitness Trainer opleiding de kans om je toekomst vorm te geven. Wij zijn bereid om veel tijd en energie in jou te stoppen, maar we verwachten dit ook van jou terug. Dat je gemotiveerd bent en open staat om te leren zonder excuses. Het is een pittig programma maar met de juiste inzet haal je de eindstreep.

Snel instromen, snel aan de slag!
De HPA fitnessopleiding van SportAcademy duurt tien weken Je bent aanwezig van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.00 uur op onze sportlocatie in Amsterdam Sloterdijk. Bijna iedere maand start een nieuwe groep en kun je instromen. Bekijk daarvoor de agenda.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan meteen aan.

https://www.streetpro.nl/wp-content/uploads/2022/02/IMG_8419-scaled-e1645200346607.jpg

PROGRAMMA

Veel leren in korte tijd
Bij ons hoef je je niet te vervelen, want we bieden wekelijks een rooster aan met hele afwisselende programmaonderdelen. Ze dragen allemaal bij aan (zelf)kennis, nieuwe inzichten en het ontwikkelen van vaardigheden. Het programma van SportAcademy duurt 10 weken. Je bent aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur op onze sportlocatie in Amsterdam Sloterdijk.

Dit ga je allemaal doen en leren tijdens SportAcademy

Het programma SportAcademy duurt 10 weken en bestaat uit 2 gedeeltes: De HPA Fitness Trainer A opleiding en onderdelen uit het SchoolAcademy programma van StreetPro.

HPA FITNESS TRAINER A OPLEIDING

 • Theorielessen

Gedurende de opleiding leren we je wat er nodig is om fitnesstrainingen te geven zoals het hoort. Om een goede fitnesstrainer te worden heb je theoretische kennis nodig. Je krijgt 2 x per week theorielessen waarin we de volgende onderwerpen behandelen:
– Fysiologie
– Anatomie
– De 6 fundamentele beweegpatronen
– Voeding
– Trainingsleer
– Programming
– De moderne fitnessprofessional (gedragsverandering)

 • Praktijklessen

In de praktijklessen wordt er gewerkt aan eigen vaardigheid, het toepassen van de theorie in de praktijk, klantbegeleiding en het geven van trainingen.

 • Stage

Vanaf de eerste week van je opleiding ga je al stage lopen in de sportschool. Door mee te lopen met ervaren trainers en hen te observeren, vergroot je je kans op het behalen van je diplopma. Ook leer je hoe je met klanten omgaat en werk je aan je eigen fitheid.

 • Studiebelasting en examen

Houd rekening met 4 tot 6 uur studietijd per week voor het bestuderen van het lesmateriaal en het maken van de opgaven. Hou ook rekening met 4 uur extra tijd voor het uitvoeren van de stage.

Je sluit de opleiding af met een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie-examen wordt door je eigen HP Master Trainer afgenomen, het praktijkexamen door een officiële examinator onder toezicht van een examencommissie.SCHOOLACADEMY PROGRAMMA

 • Denktraining

Iedereen kan leren. Ook als je een leerbeperking hebt, kun je leren hoe je moet leren. Je kunt leren je kamer opruimen, leren boodschappen doen en koken, maar ook leren relaties aan te gaan en te onderhouden, leren van het openbaar vervoer gebruik te maken. En leren lezen, schrijven en rekenen. Bij denktraining ga je zelf ervaren welke manier goed bij jouw past, zodat leren voor jou veel gemakkelijker wordt.

 • Lifeskills

Bij Lifeskills verdiepen we ons in de 21st century skills. Dit zijn competenties die je nodig hebt om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Een samenleving waarin het ook belangrijk is dat je zelf actief participeert in netwerken.

 • Workshops

Je interesses en talenten verder leren kennen en ontwikkelen tijdens onze workshops. Die gaan over  muziek, koken, budgethantering, rappen, filosofie, debatteren, voorlichting over drugs en criminaliteit of creatief bezig zijn. Wil je zelf graag iets leren aan de  anderen in je groep of ze  iets vertellen over een bepaald onderwerp of ervaring? Dat kan ook! Goed voor je algemene ontwikkeling en wie weet ontdek je nieuwe interesses en talenten .

 • Ondernemerschap

Fitnessinstructeur is een zelfstandig beroep. Ja kan bij een sportschool gaan werken, maar ook als zzp’er je diensten aanbieden. In de lessen ‘Ondernemerschap’ leren we je jouw ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. Ook wat je moet weten en regelen om een als ondernemer aan de slag te gaan.

 • Bijles

Rekenen en Nederlands zijn belangrijke vakken om je diploma te kunnen behalen. Maar niet iedereen is er even goed in. De HPA Fitness A opleiding is pittig. Daarom geven we vier uur per week bijles om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

 • 1 op 1 begeleiding

Het doel van SportAcademy is jou opleiden tot volwaardig HPA Fitness trainer. Gedurende de opleiding wordt veel aandacht aan jou besteed om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het behalen van een erkende fitness certificaat.
Behalve de groepslessen krijg je daarom ook individuele begeleiding van een eigen coach. Deze coach begeleidt jou 10 weken lang. Iedere week heb je een gesprek van ongeveer een uur. Daarin kun je van alles bespreken. Het kan gaan over het programma, maar ook over privézaken waar je mee zit of aan wilt werken. Samen met je coach maak je een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Dat helpt je om goed na te denken over jezelf en je toekomst en een duidelijk stappenplan te maken.

 • Nazorg

Als je klaar bent bij Sportacademy en start met je fitnesscarrière of je gaat terug naar school om je verder te ontwikkelen, sta je er niet ineens alleen voor!

Als jij dat wilt, blijven wij je ondersteunen bij werk, school en/of privézaken. Dat kan telefonisch of per mail, maar je kunt ook altijd bij ons langs komen voor een persoonlijk gesprek. Hoe deze begeleiding eruit ziet stemmen wij af met jou.

https://www.streetpro.nl/wp-content/uploads/2022/02/lu.png

KENNISMAKING

Een goed gevoel
De keuze om bij StreetPro het SportAcademy programma te gaan volgen moet goed voelen! Daarom is het belangrijk eerst kennis te komen maken. Zodat je weet waar je aan begint en wat StreetPro jou kan bieden. Maar ook zodat we jou leren kennen en weten met welke vragen je komt. Dan kunnen we je zo goed mogelijk ondersteunen gedurende de opleiding. Dus heb je interesse? Neem dan contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt dan de sfeer proeven op onze locatie. Kennis maken met onze coaches en docenten. Uitgebreide informatie krijgen over ons programma. En natuurlijk alle vragen stellen die je hebt. Ook als je twijfelt, kom gewoon langs, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ben je na de kennismaking enthousiast, dan volgt een intakegesprek en kun je snel instromen.