SCHOOLACADEMY

VIND JOUW OPLEIDING

Een opleiding vinden die echt bij je past!
Ben je tussen de 15 en 23 jaar? Ga je nu niet naar school, dreig je uit te vallen of wil je een andere opleiding gaan doen? Maar weet je nog niet precies wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn? Dan is het programma SchoolAcademy misschien wel iets voor jou.

Op zoek naar jouw talent!
Met begeleiding van onze docenten en coaches ga je uitzoeken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Hoe dat eruit ziet, lees je hieronder in ons programma. Het doel is dat je aan het eind van het programma ingeschreven staat voor een opleiding die echt bij je past. Wij ondersteunen je verder bij de aanmelding, het intakegesprek en verdere voorbereiding voor een goede start op school. Zodat jij je diploma (startkwalificatie) kunt halen!

Snel instromen, snel aan de slag!
Het programma van SchoolAcademy duurt acht weken (voor VO leerlingen is een verlenging tot maximaal 4 maanden mogelijk). Je bent aanwezig van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.30 uur op onze locatie in Amsterdam Sloterdijk. Bijna iedere maand start een nieuwe groep en kun je instromen. Bekijk daarvoor de agenda.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan meteen aan.

https://www.streetpro.nl/wp-content/uploads/2021/09/4284762452.png

PROGRAMMA

Veel leren in korte tijd
Bij ons hoef je je niet te vervelen, want we bieden wekelijks een rooster aan met hele afwisselende programmaonderdelen. Ze dragen allemaal bij aan zelfkennis, nieuwe inzichten en het ontwikkelen van vaardigheden. Het programma van SchoolAcademy duurt acht weken. Je bent aanwezig van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.30 uur op onze locatie in Amsterdam Sloterdijk.

Dit ga je allemaal doen en leren tijdens SchoolAcademy
 • Talentontwikkeling

Iedereen heeft een talent, jij ook. Iets waar je al goed in bent of goed in kan worden. Het is handig als je dit van jezelf weet. Want waar je goed in bent, vind je vaak ook leuk om te doen. En wie weet kun je daar later je werk van maken. Dat kun je allemaal onderzoeken bij talentontwikkeling.

 • Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB)

Wat wil je later worden? Niet zo’n makkelijke vraag. Er is zoveel mogelijk! En als je het al weet, welke opleiding past daar dan bij en welk traject moet je volgen? Bij LOB ga je je orienteren op verschillende beroepen, profielen, keuzevakken en vervolgopleidingen.

 • Loopbaanvaardigheden

Om een baan of stage te vinden, moet je in actie komen! Het begint bij het hebben van een doel en het maken van keuzes. Zo bepaal je richting. Hoe je dat moet doen, leer je bij loopbaanvaardigheden. Verder is netwerken belangrijk bij het vinden van een stage of baan. Je hoeft en kunt het niet allemaal alleen doen, daarom leer je hoe je je omgeving kunt inzetten bij het bereiken van jouw doelen.

 • Denktraining

Iedereen kan leren. Ook als je een leerbeperking hebt, kun je leren hoe je moet leren. Je kunt leren je kamer opruimen, leren boodschappen doen en koken, maar ook leren relaties aan te gaan en te onderhouden, leren van het openbaar vervoer gebruik te maken. En leren lezen, schrijven en rekenen. Bij denktraining ga je zelf ervaren welke manier goed bij jouw past, zodat leren voor jou veel gemakkelijker wordt.

 • Werk & stage

Met de juiste opleiding alleen red je het vaak niet. Je hebt ook andere vaardigheden nodig om aan werk of een stageplek te kunnen komen. Denk aan het schrijven van een sollicitatiebrief en cv. Verder ga je oefenen met  voeren van een sollicitatiegesprek en jezelf presenteren in een Elevator Pitch. Ook is er aandacht voor het omgaan met feedback.

 • Uitjes

Een keer per week gaan we naar een open dag op een school, bezoeken we een bedrijf of nemen we een kijkje achter de schermen bij diverse instellingen of musea. Waar we naar toe gaan hangt af van de interesses in de groep. Dus jij kunt mede bepalen waar we naar toe gaan.

 • Workshops

Je interesses en talenten verder leren kennen en ontwikkelen tijdens onze workshops. Die gaan over  muziek , koken, budgethantering, rappen, filosofie, debatteren, voorlichting over drugs en criminaliteit of creatief bezig zijn. Wil je zelf graag iets leren aan de  anderen in je groep of ze  iets vertellen over een bepaald onderwerp of ervaring? Dat kan ook! Goed voor je algemene ontwikkeling en wie weet ontdek je nieuwe interesses en talenten .

 • Sportlessen

Om je doelen te bereiken, moet je in beweging komen. Dat doen we ook met sport. Je wordt er bovendien lekker fit van en je oefent met teambuilding. Een keer per week gaan we hiervoor naar een sporthal, dicht bij onze locatie.

 • Bijles

Rekenen en taal zijn belangrijke vakken om een diploma te kunnen behalen. Maar niet iedereen is er even goed in. Daarom geven we vier uur per week bijles. Voordat je start bij SchoolAcademy maak je twee toetsen; één voor Nederlands en één voor rekenen. Aan de hand van je resultaten stelt de bijlesdocent samen met jou een plan van aanpak op. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid terug naar school gaat.

 • 1 op 1 begeleiding

Behalve de groepslessen krijg je ook individuele begeleiding van een eigen coach. Deze coach begeleidt jou acht weken lang. Iedere week heb je een gesprek van ongeveer een uur. Daarin kun je van alles bespreken. Het kan gaan over school, maar ook over privézaken waar je mee zit of aan wilt werken. Samen met je coach maak je een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Dat helpt je om goed na te denken over jezelf en je toekomst en een duidelijk stappenplan te maken. Alle uitwerkingen van de POP en de lessen verzamel je in een portfolio, zodat je een goed overzicht hebt van alles wat je hebt gedaan en geleerd.

 • Viering

Iedere groep sluit het programma af met een viering om successen en groei te vieren. Je krijgt een persoonlijk certificaat met behaalde resultaten. Iets om trots op te zijn! En je kunt het gebruiken bij aanmelding op school of het vinden van een stage of baan.

 • Nazorg

Als je klaar bent bij Schoolacademy en (terug) naar school gaat, sta je er niet ineens alleen voor!

Als jij dat wilt, blijven wij je ondersteunen bij school en/of privézaken. Dat kan telefonisch of per mail, maar je kunt ook altijd bij ons langs komen voor een persoonlijk gesprek. En als het nodig is plannen we een schoolbezoek. Hoe deze begeleiding eruit ziet stemmen wij af met jou.

https://www.streetpro.nl/wp-content/uploads/2021/09/428746242.png

KENNISMAKING

Een goed gevoel
De keuze om bij StreetPro een programma te gaan volgen moet goed voelen! Daarom is het belangrijk eerst kennis te komen maken. Zodat je weet waar je aan begint en wat StreetPro jou kan bieden. Maar ook zodat we jou leren kennen en weten met welke vragen je komt. Dan kunnen we je zo goed mogelijk ondersteunen bij het vinden van een opleiding of baan. Dus heb je interesse? Kom dan langs voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt dan de sfeer proeven op onze locatie. Kennis maken met onze coaches en docenten. Uitgebreide informatie krijgen over ons programma. En natuurlijk alle vragen stellen die je hebt. Ook als je twijfelt, kom gewoon langs, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ben je na de kennismaking enthousiast, dan volgt een intakegesprek en kun je snel instromen.