StreetPro 2e plaats Marie Kamphuis prijs

oktober 7, 2015
mks-prijs

De Marie Kamphuis Stichting nomineert één keer in de twee jaar drie stichtingen/ organisaties die bezig zijn met een uniek project binnen het maatschappelijke werk. Organisaties die continu op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen en methodes speciaal gericht op een specifieke cliëntgroepen. De prijs staat voor ‘praktisch gericht en methodologisch verantwoord’ programma dat oorspronkelijk en vernieuwend is.

Stichting StreetPro heeft de tweede prijs gewonnen, omdat wij met ons programma StreetPro zoveel mogelijk jongeren weer terug naar het onderwijs begeleiden op een geheel eigen en unieke wijze. “StreetPro heeft een wervende manier gevonden om zoveel mogelijk jongeren weer terug het onderwijs in krijgt. Ook hier zie je multidiscipliniteit en het aansluiten op de belevingswereld van de jongeren terug in het programma. De jongeren hebben hier ook een soort keuze, ze hebben een vast programma element en een flexibel programma element, dus er wordt écht ingezet op maximaal aansluiten bij de mogelijkheden die de jongeren hebben. En dat is permanent een uitdaging voor dit type werk! Ook het registreren en het nagaan ‘wat levert dit nu feitelijk op, zowel op individueel niveau als collectiviteit betreft’ heeft geleid tot een nominatie en 2e prijs,” aldus de lovende woorden van de jury.